top of page

HÍREK, ÚJDONSÁGOK

  • Évi

Állatkertek Éjszakája

És a szentendre Éjjel Nappal Nyitva fesztivál első napján, augusztus 25én este vetítés a kisállatkertben. Szendőfi Balázs barátunk Volt egyszer egy vadvízország című természetfilmét fogjuk vetíteni.


  • A program állatkerti belépőjeggyel látogatható.

  • A kaput 18:00-kor nyítjuk

  • A film játékideje 2:30 perc

  • A helyszínen limonádét és pogácsát és süteményeket lehet vásárolni, amit a film közben lehet majd elfogyasztani. A vásárlással a vadállatok mentését támogatjátok!

  • A film végén kérdéseket tehettek fel Szendőfi Balázsnak a természetvédelemről, és a film elkészítéséről.


91 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


AZ ALAPÍTVÁNY

Alapítványunk, a Szentendrei Kisállatkert Alapítvány célja a hazai

védett és fokozottan védett állatok mentése, ezáltal a biodiverzitás megőrzése.

Mentőközpont építése és üzemeltetése, mely által Szentendre város környékén található védett és egyéb vadállatok mentése erősíthető.

A lakosság, ezen belül kiemelten az ifjúság környezet- és természetvédelmi célokra történő nevelése, ilyen tárgykörű ismeretterjesztés.

INFORMÁCIÓ

2020 május 22-én megnyitottuk kisállatkertünket a látogatók előtt, azonban a nyitással évek óta tartó munkánk nem ért véget!

Az érdeklődőket sok szeretettel várjuk. Ha a környéken jársz, esetleg Szentendre az uticélod mindenképpen nézz be hozzánk!

VADÁLLATMENTÉS

Nem mindenki számára ismert, hogy a vadállatok mind a Magyar állam tulajdonában vannak, így őket senki nem viheti haza, sőt nem is mentheti őket meg otthonában egy jóakaró sem.

Ugyanakkor sokszor találhatjuk magunkat olyan helyzetben, hogy szeretnénk 1-1 a bajba jutott vadállaton segíteni. Ilyenkor jön képbe mentőközpontunk. Előzetes telefonos egyeztetés után fogadunk bajba jutott, sérült, elárvult állatokat. Őket befogni vagy szállítani nem minden esetben van módunk, ebben a megtaláló segítségére mindig számítunk.

bottom of page