top of page

HÍREK, ÚJDONSÁGOK

  • Évi

Mirkó és a levelek

Ősszel ellátogatott hozzánk egy, a Cloudera Hungary Kft. önkénteseiből álló csapat. Amennyire képesek voltunk megérteni a cég szoftverekkel foglalkozik, és évente párszor csapatépítők keretei között segítenek olyan alapítványoknak, mint a Szentendrei Kisállatkert Alapítvány. Nagyon vártuk érkezésüket, és csupa furcsa feladattal bíztuk meg őket. Az egyik ilyen, értelmetlennek látszó feladat a levélszedés volt. Végül a kijelölt különítmény 3 zsák juhar, akác, som és alma fa levelet szedett. A levelek 2 hónapig tartó száradás után visszakerültek a zsákokba, és nem volt más céljuk, mint Mirkó és az őzek téli csemegéi legyenek.


Az őzekről köztudott, hogy nagyrészt lombevő állatok, akárcsak a kecskék, míg a juhok füvet legelnek. A gímszarvasok valahol ezen két véglet között helyezkednek el ha táplálék választást vizsgáljuk. Szóval Mirkó legel is de nagyon szereti a lombot is. A lomb egyébként picit más összetevőkkel rendelkezik és magasabb a rost tartalma is.


Visszatérve a leszedett zsákokban dédelgetett szárított levelekhez, végre eljött az idő, hogy bevessük őket. Így január és február az a két hónap, amikor kedvenceink felélik a szedett finomságokat.


Azért, hogy Mirkó ne unatkozzon, neki a leveleket széna zsákba a széna közé tömködtük be, hogy minél nehezebben juthasson hozzá. Mirko nagyon szereti a csipkebogyót is, így pár bokros vesszővel is kiegészítjük neki olykor az izgalmas reggelit, amivel aztán egész nap elfoglalhatja magát


Köszönjük a Cloudera csapatának a kitartó gyűjtést, bátran mondhatjuk, hogy megérte! <3167 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

AZ ALAPÍTVÁNY

Alapítványunk, a Szentendrei Kisállatkert Alapítvány célja a hazai védett és fokozottan védett állatok mentése, ezáltal a biodiverzitás megőrzése.

Mentőközpont építése és üzemeltetése, mely által Szentendre város környékén található védett és egyéb vadállatok mentése erősíthető.

A lakosság, ezen belül kiemelten az ifjúság környezet- és természetvédelmi célokra történő nevelése, ilyen tárgykörű ismeretterjesztés.

INFORMÁCIÓ

2020 május 22-én megnyitottuk kisállatkertünket a látogatók előtt, azonban a nyitással évek óta tartó munkánk nem ért véget!

 

Az érdeklődőket sok szeretettel várjuk. Ha a környéken jársz, esetleg Szentendre az uticélod mindenképpen nézz be hozzánk!

PROGRAMOK

Szeretnéd nálunk ünnepelni születésnapodat vagy csak érdekel, hogy milyen az éjszakai állatok élete?

Látogass el hozzánk! Izgalmas programokkal várunk mindenkit egész évben!

VADÁLLATMENTÉS

Nem mindenki számára ismert, hogy a vadállatok mind a Magyar állam tulajdonában vannak, így őket senki nem viheti haza, sőt nem is mentheti őket meg otthonában egy jóakaró sem.

Ugyanakkor sokszor találhatjuk magunkat olyan helyzetben, hogy szeretnénk 1-1 a bajba jutott vadállaton segíteni. Ilyenkor jön képbe mentőközpontunk. Előzetes telefonos egyeztetés után fogadunk bajba jutott, sérült, elárvult állatokat. Őket befogni vagy szállítani nem minden esetben van módunk, ebben a megtaláló segítségére mindig számítunk.

bottom of page