top of page

HÍREK, ÚJDONSÁGOK

  • Évi

Mirkó és a levelek

Ősszel ellátogatott hozzánk egy, a Cloudera Hungary Kft. önkénteseiből álló csapat. Amennyire képesek voltunk megérteni a cég szoftverekkel foglalkozik, és évente párszor csapatépítők keretei között segítenek olyan alapítványoknak, mint a Szentendrei Kisállatkert Alapítvány. Nagyon vártuk érkezésüket, és csupa furcsa feladattal bíztuk meg őket. Az egyik ilyen, értelmetlennek látszó feladat a levélszedés volt. Végül a kijelölt különítmény 3 zsák juhar, akác, som és alma fa levelet szedett. A levelek 2 hónapig tartó száradás után visszakerültek a zsákokba, és nem volt más céljuk, mint Mirkó és az őzek téli csemegéi legyenek.


Az őzekről köztudott, hogy nagyrészt lombevő állatok, akárcsak a kecskék, míg a juhok füvet legelnek. A gímszarvasok valahol ezen két véglet között helyezkednek el ha táplálék választást vizsgáljuk. Szóval Mirkó legel is de nagyon szereti a lombot is. A lomb egyébként picit más összetevőkkel rendelkezik és magasabb a rost tartalma is.


Visszatérve a leszedett zsákokban dédelgetett szárított levelekhez, végre eljött az idő, hogy bevessük őket. Így január és február az a két hónap, amikor kedvenceink felélik a szedett finomságokat.


Azért, hogy Mirkó ne unatkozzon, neki a leveleket széna zsákba a széna közé tömködtük be, hogy minél nehezebben juthasson hozzá. Mirko nagyon szereti a csipkebogyót is, így pár bokros vesszővel is kiegészítjük neki olykor az izgalmas reggelit, amivel aztán egész nap elfoglalhatja magát


Köszönjük a Cloudera csapatának a kitartó gyűjtést, bátran mondhatjuk, hogy megérte! <3103 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése