top of page

HÍREK, ÚJDONSÁGOK

  • Évi

Nandutábla

Rálátni a pénztárból a nanduk kifutójára azért rossz, mert nap mint nap szembesülnöm kell, hogy látogatóink sajnos nem ismerik fel a távoli pappákról származó futómadarakat. Hiába a kaláka együttes zseniális csak nandukról szóló slágere. Voltak ők már pulykák, emuk struccok, sőt flamingók is.


Jocival arra gondoltunk, hogy felhívjuk a figyelmet nanduink hovatartozására, és egy új, a meglévőnél nagyobb, táblát készítettünk számotokra, amin szuperül látszanak a méretek, és egy két rövid információt is megtudhattok a futómadarakról.


181 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

AZ ALAPÍTVÁNY

Alapítványunk, a Szentendrei Kisállatkert Alapítvány célja a hazai védett és fokozottan védett állatok mentése, ezáltal a biodiverzitás megőrzése.

Mentőközpont építése és üzemeltetése, mely által Szentendre város környékén található védett és egyéb vadállatok mentése erősíthető.

A lakosság, ezen belül kiemelten az ifjúság környezet- és természetvédelmi célokra történő nevelése, ilyen tárgykörű ismeretterjesztés.

INFORMÁCIÓ

2020 május 22-én megnyitottuk kisállatkertünket a látogatók előtt, azonban a nyitással évek óta tartó munkánk nem ért véget!

 

Az érdeklődőket sok szeretettel várjuk. Ha a környéken jársz, esetleg Szentendre az uticélod mindenképpen nézz be hozzánk!

TERMÉSZETVÉDELEM

Nem mindenki számára ismert, hogy a vadállatok mind a Magyar állam tulajdonában vannak, így őket senki nem viheti haza, sőt nem is mentheti őket meg otthonában egy jóakaró sem.

Ugyanakkor sokszor találhatjuk magunkat olyan helyzetben, hogy szeretnénk 1-1 a bajba jutott vadállaton segíteni. Ilyenkor jön képbe mentőközpontunk. Előzetes telefonos egyeztetés után fogadunk bajba jutott, sérült, elárvult állatokat. Őket befogni vagy szállítani nem minden esetben van módunk, ebben a megtaláló segítségére mindig számítunk.

bottom of page