top of page

TÁMOGASD A SÉRÜLT VADÁLLATOKAT!

A Szentendrei Kisállatkert Alapítvány célja a bajba jutott vadállatok mentése, különös tekintettel a védett állatokra. Ezt a tevékenységet évek óta önerőből végezzük, sokszor a Ti támogatásotokkal, hiszen más támogatás nem érkezik be hozzánk. A vadállatmentés szívünk csücske és csupán ketten vagyunk rá. Évente több 100 sérült és elárvult vadállat érkezik be hozzánk, amelyeknek a gyógykezelése, elhelyezése, tiszítása és táplálása sok energiát és bizony pénzt emészt fel.

 

Az adó 1% felajánlásaitok lehetővé teszik állatmentéseinket, és fejlesztéseinket.

Támogasd mentéseinket adód 1%-val, hogy a vadállatoknak jobb legyen a világ!

Az emberek számának folyamatos növekedése azt eredményezi, hogy a lakott területek folyamatosan
bővülnek, kiszorítva így az ott természetesen élő állatokat és növényeket egyaránt. A kertvárosokba
egyre több állat települ be, ott keresi (és találja) meg a számára élhető életteret. Ennek köszönhetően a kertvárosokban élő emberek egyre többször találkozhatnak vadállatokkal a közvetlen környezetükben is.

 

Sajnos a vadállatok nincsenek felkészülve a városi életre. Rengetegen esnek áldozatul kutyáknak és
macskáknak, és az autóbalesetek is igen gyakoriak. A sérült, beteg esetleg elárvult vadállatok egyetlen reménye a vadmentő központokban való ellátás. A bajba került vadállatokat rendszerint a civil megtalálók, vagy civil állatvédő szervezetek szállítják a mentőközpontokba, ahol megfelelő és
legfőképpen szakszerű ellátást kaphatnak.

Köszönjük, ha adód 1%-val megtisztelsz bennünket és munkánkat.

Adószámunk: 18942477-1-13

AZ ALAPÍTVÁNY

Alapítványunk, a Szentendrei Kisállatkert Alapítvány célja a hazai

védett és fokozottan védett állatok mentése, ezáltal a biodiverzitás megőrzése.

Mentőközpont építése és üzemeltetése, mely által Szentendre város környékén található védett és egyéb vadállatok mentése erősíthető.

A lakosság, ezen belül kiemelten az ifjúság környezet- és természetvédelmi célokra történő nevelése, ilyen tárgykörű ismeretterjesztés.

INFORMÁCIÓ

2020 május 22-én megnyitottuk kisállatkertünket a látogatók előtt, azonban a nyitással évek óta tartó munkánk nem ért véget!

Az érdeklődőket sok szeretettel várjuk. Ha a környéken jársz, esetleg Szentendre az uticélod mindenképpen nézz be hozzánk!

VADÁLLATMENTÉS

Nem mindenki számára ismert, hogy a vadállatok mind a Magyar állam tulajdonában vannak, így őket senki nem viheti haza, sőt nem is mentheti őket meg otthonában egy jóakaró sem.

Ugyanakkor sokszor találhatjuk magunkat olyan helyzetben, hogy szeretnénk 1-1 a bajba jutott vadállaton segíteni. Ilyenkor jön képbe mentőközpontunk. Előzetes telefonos egyeztetés után fogadunk bajba jutott, sérült, elárvult állatokat. Őket befogni vagy szállítani nem minden esetben van módunk, ebben a megtaláló segítségére mindig számítunk.

bottom of page