top of page

TÁMOGASD A SÉRÜLT VADÁLLATOKAT!

A Szentendrei Kisállatkert Alapítvány célja a bajba jutott vadállatok mentése, különös tekintettel a védett állatokra. Ezt a tevékenységet évek óta önerőből végezzük, sokszor a Ti támogatásotokkal, hiszen más támogatás nem érkezik be hozzánk. A vadállatmentés szívünk csücske és csupán ketten vagyunk rá. Évente több 100 sérült és elárvult vadállat érkezik be hozzánk, amelyeknek a gyógykezelése, elhelyezése, tiszítása és táplálása sok energiát és bizony pénzt emészt fel.

 

Az adó 1% felajánlásaitok lehetővé teszik állatmentéseinket, és fejlesztéseinket.

Támogasd mentéseinket adód 1%-val, hogy a vadállatoknak jobb legyen a világ!

Az emberek számának folyamatos növekedése azt eredményezi, hogy a lakott területek folyamatosan
bővülnek, kiszorítva így az ott természetesen élő állatokat és növényeket egyaránt. A kertvárosokba
egyre több állat települ be, ott keresi (és találja) meg a számára élhető életteret. Ennek köszönhetően a kertvárosokban élő emberek egyre többször találkozhatnak vadállatokkal a közvetlen környezetükben is.

 

Sajnos a vadállatok nincsenek felkészülve a városi életre. Rengetegen esnek áldozatul kutyáknak és
macskáknak, és az autóbalesetek is igen gyakoriak. A sérült, beteg esetleg elárvult vadállatok egyetlen reménye a vadmentő központokban való ellátás. A bajba került vadállatokat rendszerint a civil megtalálók, vagy civil állatvédő szervezetek szállítják a mentőközpontokba, ahol megfelelő és
legfőképpen szakszerű ellátást kaphatnak.

Köszönjük, ha adód 1%-val megtisztelsz bennünket és munkánkat.

Adószámunk: 18942477-1-13

AZ ALAPÍTVÁNY

Alapítványunk, a Szentendrei Kisállatkert Alapítvány célja a hazai védett és fokozottan védett állatok mentése, ezáltal a biodiverzitás megőrzése.

Mentőközpont építése és üzemeltetése, mely által Szentendre város környékén található védett és egyéb vadállatok mentése erősíthető.

A lakosság, ezen belül kiemelten az ifjúság környezet- és természetvédelmi célokra történő nevelése, ilyen tárgykörű ismeretterjesztés.

INFORMÁCIÓ

2020 május 22-én megnyitottuk kisállatkertünket a látogatók előtt, azonban a nyitással évek óta tartó munkánk nem ért véget!

 

Az érdeklődőket sok szeretettel várjuk. Ha a környéken jársz, esetleg Szentendre az uticélod mindenképpen nézz be hozzánk!

PROGRAMOK

Szeretnéd nálunk ünnepelni születésnapodat vagy csak érdekel, hogy milyen az éjszakai állatok élete?

Látogass el hozzánk! Izgalmas programokkal várunk mindenkit egész évben!

VADÁLLATMENTÉS

Nem mindenki számára ismert, hogy a vadállatok mind a Magyar állam tulajdonában vannak, így őket senki nem viheti haza, sőt nem is mentheti őket meg otthonában egy jóakaró sem.

Ugyanakkor sokszor találhatjuk magunkat olyan helyzetben, hogy szeretnénk 1-1 a bajba jutott vadállaton segíteni. Ilyenkor jön képbe mentőközpontunk. Előzetes telefonos egyeztetés után fogadunk bajba jutott, sérült, elárvult állatokat. Őket befogni vagy szállítani nem minden esetben van módunk, ebben a megtaláló segítségére mindig számítunk.

bottom of page