VADÁLLATOK MENTÉSE

Minden állatkert vadmentő központként működik. De mit is jelent ez?

Nem mindenki számára ismert, hogy a vadállatok mind a Magyar állam tulajdonában vannak, így őket senki nem viheti haza, sőt nem is mentheti őket meg otthonában egy jóakaró sem. Ugyanakkor sokszor találhatjuk magunkat olyan helyzetben, hogy szeretnénk 1-1 a bajba jutott vadállaton segíteni. Ilyenkor jön képbe mentőközpontunk.

A mentési munkálatokat leginkább Alapítványunk támogatja, így ha szeretnéd vadállatmentésünket támogatni, akkor IDE KATTINTVA tudod ezt megtenni.

Image by Dušan Smetana

Előzetes telefonos egyeztetés után fogadunk bajba jutott, sérült, elárvult állatokat. Őket befogni vagy szállítani nem minden esetben van módunk, ebben a megtaláló segítségére mindig számítunk.

A beteg állatokat elsősorban, a környékről várjuk, de ahogyan kapacitásunk engedi, mindenkinek megpróbálunk segíteni.

Image by Tadeusz Lakota

Szoros együttműködésben állunk a Sünbarát Alapítvánnyal, amennyiben bajba került sünről van szó, mindenképpen érdemes elolvasni a sunbarat.hu honlapon található szakirodalmat.

Másik partnerük a Tollas Barát Madármentés, akik madármentésben profik.

Végül, de nem utolsó sorban a végletekig lelkes Állatmentő Szolgálat Alapítvánnyal is együttműködünk, legtöbbször rókák mentésekor, de számtalan más vadállat is köszönheti életét lelkes munkájuknak.

Milyen vadállatokat fogadunk?

Hüllőket, kétéltűeket, madarakat és emlősöket egyaránt fogadunk, amennyiben bajba került vadállatot találsz, kérlek hívd az alábbi telefonszámot 10 és 19 óra között: +36 70 516 0477

Hogyan és milyen módon mentjük a vadállatokat?

Mi lesz velük a “bekerülésük után”?

Minden esetben a végső cél a vadállatok “repatriálása”, azaz visszavadítása. Ez elárvult kis állatok esetében hosszabb, bonyolultabb folyamat, míg felnőtt, sérült állatok esetében könnyebb a végső fázisokat kivitelezni. Abban az esetben, ha az állat nem repatriálható, megpróbálunk olyan megoldást találni, ami boldog életet biztosít neki, állatkertekben, bemutató központokban.