top of page
Image by Annie Spratt

CSAPATÉPÍTŐ PROGRAM

Miről szól a játék?

 

Klasszikus szabadulószobás játék, csak ezúttal nem kell kiszabadulni sehonnan, egy rejtély megoldása a cél.

 

Hogy miről szól a rejtély?

 

Hagyom, hogy egy üzenet mesélje el a történetet helyettem: 

 

Üdvözöllek kedves Barátom Joseph Banks gróf állatgyűjteményében. 1773-at írunk, gróf a közeli kastély lakója. Látszólag lelkes vadász, ahogyan azt a rangja megköveteli és persze természetbúvár. Valójában azonban nem szeret vadászni, sokkal inkább fest, vagy rajzol. Gyakran jár külföldre. Egyik utolsó expedíciójáról nem üres kézzel tért haza! Nagy titkot rejteget birtokán: egy kihaltnak hitt állatot bújtat az egyik istállóban. Nem akarja hogy bárki rájöjjön a titokra, miközben egy egzotikus országban próbálja elkapni az egyed párját. Felesége a kedves Dorothea fedez neki, elhiteti mindenkivel, hogy újra Afrikába utazott férje, egy elefánt vadászatra. A valóság azonban az, hogy a gróf vadasparkjában tenyészprogramot akar létre hozni. Elrejtett információk segítségével kommunikál Veled és csapatoddal, hogy a végén rájöhess, melyik faj bújt meg az istállóban és segíthess grófunknak beindítani a világ első tenyészprogramját!

 

 

Értenem kell a biológiához, hogy megoldjam a  feladványokat?

Nem, bár sosem hátrány ha jó vagy benne, ugyanakkor a logikus gondolkodás többet segít ilyenkor.

 

Van időkorlát?

Természetesen van. Az elvárt idő 1 óra, de ha nem tudod egy óra alatt teljesíteni a kihívást, úgy is végigjátszhatod a játékot.

 

Hányan vehetünk részt?

 

Min 5 fő, max. 8 fő.

 

Mennyibe kerül?

 

7500.- /fő

AZ ALAPÍTVÁNY

Alapítványunk, a Szentendrei Kisállatkert Alapítvány célja a hazai védett és fokozottan védett állatok mentése, ezáltal a biodiverzitás megőrzése.

Mentőközpont építése és üzemeltetése, mely által Szentendre város környékén található védett és egyéb vadállatok mentése erősíthető.

A lakosság, ezen belül kiemelten az ifjúság környezet- és természetvédelmi célokra történő nevelése, ilyen tárgykörű ismeretterjesztés.

INFORMÁCIÓ

2020 május 22-én megnyitottuk kisállatkertünket a látogatók előtt, azonban a nyitással évek óta tartó munkánk nem ért véget!

 

Az érdeklődőket sok szeretettel várjuk. Ha a környéken jársz, esetleg Szentendre az uticélod mindenképpen nézz be hozzánk!

TERMÉSZETVÉDELEM

Nem mindenki számára ismert, hogy a vadállatok mind a Magyar állam tulajdonában vannak, így őket senki nem viheti haza, sőt nem is mentheti őket meg otthonában egy jóakaró sem.

Ugyanakkor sokszor találhatjuk magunkat olyan helyzetben, hogy szeretnénk 1-1 a bajba jutott vadállaton segíteni. Ilyenkor jön képbe mentőközpontunk. Előzetes telefonos egyeztetés után fogadunk bajba jutott, sérült, elárvult állatokat. Őket befogni vagy szállítani nem minden esetben van módunk, ebben a megtaláló segítségére mindig számítunk.

bottom of page