top of page
Image by Jenny Hill

ÉJSZAKAI LÁTOGATÁS

Éjszaka az állatok nagy része alszik, viszont vannak, akik ilyenkor vannak igazán elemükben...

Ők az éjszakai állatok!

Az állatkertet éjszaka teljesen más meglátogatni, mint nappal, ami egy különleges élményt nyújt. Erre az élményre évente csupán pár alkalommal van lehetőség a Szentendrei Kisállatkertben.

Melyek azok a bizonyos éjszakák?

  • Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva Fesztivál keretein belül

  • Állatkertek éjszakája

  • Halloween

Mi történik az éjszakai látogatás során?

Állatkertünk nyitva áll. Programokat, játékokat szervezünk kicsiknek és nagyoknak egyaránt, mindeközben megismerhetjük hogyan viselkednek az állatok éjszaka. 

Mivel készüljek?

jókedv

zárt cipő

hosszú nadrág

szúnyogirtó

fényképezőgép

AZ ALAPÍTVÁNY

Alapítványunk, a Szentendrei Kisállatkert Alapítvány célja a hazai

védett és fokozottan védett állatok mentése, ezáltal a biodiverzitás megőrzése.

Mentőközpont építése és üzemeltetése, mely által Szentendre város környékén található védett és egyéb vadállatok mentése erősíthető.

A lakosság, ezen belül kiemelten az ifjúság környezet- és természetvédelmi célokra történő nevelése, ilyen tárgykörű ismeretterjesztés.

INFORMÁCIÓ

2020 május 22-én megnyitottuk kisállatkertünket a látogatók előtt, azonban a nyitással évek óta tartó munkánk nem ért véget!

Az érdeklődőket sok szeretettel várjuk. Ha a környéken jársz, esetleg Szentendre az uticélod mindenképpen nézz be hozzánk!

VADÁLLATMENTÉS

Nem mindenki számára ismert, hogy a vadállatok mind a Magyar állam tulajdonában vannak, így őket senki nem viheti haza, sőt nem is mentheti őket meg otthonában egy jóakaró sem.

Ugyanakkor sokszor találhatjuk magunkat olyan helyzetben, hogy szeretnénk 1-1 a bajba jutott vadállaton segíteni. Ilyenkor jön képbe mentőközpontunk. Előzetes telefonos egyeztetés után fogadunk bajba jutott, sérült, elárvult állatokat. Őket befogni vagy szállítani nem minden esetben van módunk, ebben a megtaláló segítségére mindig számítunk.

bottom of page