top of page

Szentendrei Kisállatkert 
Alapítvány

Mentvényeink legnagyobb részt őshonos (hazai) védett vagy fokozottan védett fajok, akik segítségre szorulnak. Különleges helyzetben vagyunk, mert a beérkező beteg, sérült vagy elárvult állatoknak azonnal szakállatorvosi ellátást tudunk biztosítani alapítónk jóvoltából, aki több, mint egy évtizedes állatorvosi tapasztalattal rendelkezik a vadállatok gyógyászata terén.

Beérkező mentvényeink száma évente meghaladja a 600 egyedet, célunk, hogy minél több bajba jutott vadállatnak nyújtsunk segítséget és szakszerű ellátást. Munkánk egy része elárvult vadállatok felneveléséből és visszavadításából, másik, nehezebb része beteg vagy sérült állatok gyógykezeléséből és lábadozás utáni visszavadításából áll.

ALAPÍTVÁNYUNK CÉLJA

A Szentendrei Kisállatkert Alapítványt 2019-ben alapítottuk, abból a célból, hogy természetvédelmi mentőhelyet üzemeltessünk a Dunakanyarban, ahol az emberek és vadállatok gyakran találkoznak.

Sok mentvényünk az állatkertben talál végső menedékre, így az állatkert tevékenysége sokszor szorosan összefügg a mentéssel, ezért nagy szükségünk van a támogatásodra!​

Ha szeretnéd támogatni alapítványunkat:

  • Fogadj örökbe! A jelképes örökbefogadással támogatod állatkertünk munkáját, fejlesztéseinket, állatainkat.​

  • Adó 1% felajánlásaitok lehetővé teszik, hogy mentett állatainknak természetes élettereket építsünk.

  • Legkönnyebben adományozni adománygyűjtő perselyeinkbe tudsz. Adománygyűjtő perselyeinket megtalálod a Kisállatkertben, a Vadon díszállatkereskedésben és az Exo-Pet Állatgyógyászati Centrumban.

  • Örömmel fogadunk tárgyi adományokat is. Például: macska konzerv (Real Nature vagy Premiere), Royal Canin macska tejpótló tápszer

Köszönjük, ha adód 1%-val támogatod a Szentendrei Kisállatkert Alapítványt!

Adószámunk: 18942477-1-13

Köszönjük, ha utalással szeretnél támogatást küldeni alapítványunknak!

Számlaszámunk:

10918001-00000096-38050016

Éves alapítványi beszámolóink

AZ ALAPÍTVÁNY

Alapítványunk, a Szentendrei Kisállatkert Alapítvány célja a hazai

védett és fokozottan védett állatok mentése, ezáltal a biodiverzitás megőrzése.

Mentőközpont építése és üzemeltetése, mely által Szentendre város környékén található védett és egyéb vadállatok mentése erősíthető.

A lakosság, ezen belül kiemelten az ifjúság környezet- és természetvédelmi célokra történő nevelése, ilyen tárgykörű ismeretterjesztés.

INFORMÁCIÓ

2020 május 22-én megnyitottuk kisállatkertünket a látogatók előtt, azonban a nyitással évek óta tartó munkánk nem ért véget!

Az érdeklődőket sok szeretettel várjuk. Ha a környéken jársz, esetleg Szentendre az uticélod mindenképpen nézz be hozzánk!

VADÁLLATMENTÉS

Nem mindenki számára ismert, hogy a vadállatok mind a Magyar állam tulajdonában vannak, így őket senki nem viheti haza, sőt nem is mentheti őket meg otthonában egy jóakaró sem.

Ugyanakkor sokszor találhatjuk magunkat olyan helyzetben, hogy szeretnénk 1-1 a bajba jutott vadállaton segíteni. Ilyenkor jön képbe mentőközpontunk. Előzetes telefonos egyeztetés után fogadunk bajba jutott, sérült, elárvult állatokat. Őket befogni vagy szállítani nem minden esetben van módunk, ebben a megtaláló segítségére mindig számítunk.

bottom of page