top of page

HÍREK, ÚJDONSÁGOK

  • Évi

Sámson, a kaba sólyom csőr korrekciója

A fogságban tartott ragadozó madarakat nem ugyan azon hatások érik, mint a vadonban élő társaikat. A szabadon élő madarak csőre nedves időben puhább, többször tisztítják rücskös felületekhez, kövekhez dörzsölve, és a táplálékuk sem ugyan az mind a fogságban élő társaiké. Ezért azok csőre nem kopik úgy, ahogyan az megszokott lenne. Emiatt időközönként csőr korrekcióra szorulnak.


Sámson csőre sem viselkedik másképpen fogságban, mint az várható, így neki is korrigálni kellett a csőrét, amit a minap meg is tettünk. Hiszen nem akartuk megvárni, hogy ez zavarja őt a táplálék elfogyasztásában.


Mivel Sámson izgága természet, nem várhattuk el tőle, hogy nyugodtan, mozgás nélkül viselje el ezt a procedúrát, így altatásban került sor a csőrkorrekcióra. A képen altatás közben látható. Egy maszk segítségével alatatógáz és oxigén keverékét lélegzi be.


A csiszolást egy dremel multifunkciós szerszámba illesztet speciális csiszolófejjel végeztük.

Az eredmény magáért beszél, bár ezt Sámson nem értékelte annyira még ébredezés közben. Másnap, a reggeli fogyasztása közben szemmel láthatóan könyebben darabolta és ette meg zsákmányát.168 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comentários


AZ ALAPÍTVÁNY

Alapítványunk, a Szentendrei Kisállatkert Alapítvány célja a hazai védett és fokozottan védett állatok mentése, ezáltal a biodiverzitás megőrzése.

Mentőközpont építése és üzemeltetése, mely által Szentendre város környékén található védett és egyéb vadállatok mentése erősíthető.

A lakosság, ezen belül kiemelten az ifjúság környezet- és természetvédelmi célokra történő nevelése, ilyen tárgykörű ismeretterjesztés.

INFORMÁCIÓ

2020 május 22-én megnyitottuk kisállatkertünket a látogatók előtt, azonban a nyitással évek óta tartó munkánk nem ért véget!

 

Az érdeklődőket sok szeretettel várjuk. Ha a környéken jársz, esetleg Szentendre az uticélod mindenképpen nézz be hozzánk!

PROGRAMOK

Szeretnéd nálunk ünnepelni születésnapodat vagy csak érdekel, hogy milyen az éjszakai állatok élete?

Látogass el hozzánk! Izgalmas programokkal várunk mindenkit egész évben!

VADÁLLATMENTÉS

Nem mindenki számára ismert, hogy a vadállatok mind a Magyar állam tulajdonában vannak, így őket senki nem viheti haza, sőt nem is mentheti őket meg otthonában egy jóakaró sem.

Ugyanakkor sokszor találhatjuk magunkat olyan helyzetben, hogy szeretnénk 1-1 a bajba jutott vadállaton segíteni. Ilyenkor jön képbe mentőközpontunk. Előzetes telefonos egyeztetés után fogadunk bajba jutott, sérült, elárvult állatokat. Őket befogni vagy szállítani nem minden esetben van módunk, ebben a megtaláló segítségére mindig számítunk.

bottom of page